In de omgeving van ons clubhuis op Ypenburg zijn er allerlei coole dingen te vinden, zoals: 
 
Ons Clubhuis zelf:
directeurswoning Ons clubhuis is gevestigd in de voormalige directeurswoning van het oude vliegveld Ypenburg. Hier wonen wij als "oudste bewoners" van het vliegveld sinds 1999. Naast de directeurswoning is een nieuw gebouw gebouwd, dit is het rood-witte gedeelte. De naam van het gebouw is Wings. Wij delen ons clubhuis met BSO Leuk Wings van de Stichting Rijswijkse Kinderopvang. Voor meer informatie over de directeurswoning kun je op deze website van Historische Vereniging Buitenplaats Ypenburg (HVBY) terecht. 
 
Ons Vliegveld: 
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Achter ons clubhuis is in een vlieg- en speelveld voor ons gemaakt waar de luchtscouts vaak modelvliegen. En waar de andere speltakken goed allerlei spelletjes kunnen doen. Een keer per jaar organiseren wij in samenwerking met de KNVVL een internationale modelvliegwedstrijd, genaamd de Karel Doorman Cup. Foto's van de wedstrijd in 2017 zijn hier te vinden. 

De overtuin:
Afbeeldingsresultaat voor overtuin ypenburg Aan de overkant van ons clubhuis bevind onze overtuin zich. In deze tuin groeit er van alles, en is er van alles te beleven. Zo zijn er makkelijke moestuinen te vinden, maar ook fruitbomen en allerlei soorten bessen. Ook kan er door de scouts gespeeld worden en allerlei dingen gebouwd worden. Updates van wat er gebeurt en groeit en bloeit in de tuin zijn hier te vinden. De overtuin wordt beheerd en bijgehouden door het tuinteam van de VWP, zij zijn altijd opzoek naar enthousiaste tuinierders. Wil je meehelpen in de overtuin? klik dan even hier

Onze bunker:
IMG_0249 Naast ons clubhuis is op de Ypenburgse heuvelrug staat sinds 6 december 2017 de Tobruk, een Duitse twee persoonsbunker die in het tracé van de Rotterdamse lag. Wij beheren deze bunker. Voor meer informatie, historische feitjes en hoe deze bunker op de heuvelrug terecht is gekomen kunt u kijken op het stuk op de website van Historische Vereniging Buitenplaats Ypenburg (HVBY) dat aan onze bunker is gewijd.