Je hebt 3 keer meegedraaid met de groep en besluit lid te worden van de groep. Na een aantal weken plezier te hebben gemaakt en al veel leuke activiteiten te hebben gedaan, is het tijd dat je echt wordt verbonden aan de groep. Scouting kent de traditie een nieuw lid van een speltak te installeren. Het installeren vindt eenmaal per seizoen plaats en is niet alleen voor de nieuwe leden van de groep maar ook voor nieuwe leden van een speltak. Je wordt dus geïnstalleerd als je bent ‘overgevlogen’ naar een oudere speltak en als je voor het eerst bij scouting bent.
 
De traditie
Bij de installatie doet de scout een belofte. De scout belooft dan zijn best te gaan doen voor de groep, iedereen te helpen en plezier te hebben in het scoutingspel. Als de belofte is uitgesproken krijg je dan eindelijk de tekens voor op je Scoutfit en ten slotte wordt de groepsdas omgedaan. Vanaf de installatie hoor je echt bij de groep! 
 
Scoutfit

Vanaf het moment dat je lid bent geworden bij de groep draag je de Scoutfit, onze groepstrui of t-shirt. De Scoutfit laat zien dat je bij scouting hoort. De kleur geeft aan bij welke speltak je zit en neemt de ongelijkheid tussen de leden onderling weg. Zo ziet iedereen er hetzelfde uit en is er geen verschil. Bij iedere activiteit, zoals de wekelijkse opkomst, het kamp en jaarlijkse groepsactiviteiten doe je als lid van scouting je Scoutfit aan. Als je nog niet bent geïnstalleerd, mag je alleen de blouse/trui dragen, zonder tekens, das en dasring. Als je geïnstalleerd bent, mag je je complete Scoutfit dragen. Alle onderdelen van de Scoutfit zijn verkrijgbaar bij de ScoutShop via www.scoutshop.nl. Op de website van de ScoutShop vind je ook adressen van de ScoutShop-winkels.

                                                                    Afbeeldingsresultaat voor scoutfit

Afbeeldingsresultaat voor scoutfit scouts
 
Groepskleding
Bij de VWP hebben we diverse soorten groepskleding, in onze collectie hebben we: Truien, Hoodies, T-shirts, Hemdjes(Dames) en Polo's voor de Leiding.
Wil je groepskleding kopen? vraag het dan even aan de leiding.